tiistai 16. lokakuuta 2012

11 kuukautta viime kirjoituksesta

Viime vuonna aluskatteen asentamisen ja aukkojen peittämisen jälkeen pidettiin luovaa taukoa rakentamisesta kylmimpien kuukausien ajan. Raksalle palattiin huhtikuussa ja jatkettiin sisäseinien muurausta, perinteisen hormin muuraus, viimeisen kerroksen lattiavalu, ikkunoiden ja ovien asentamista.

Nasdoor ovi, mitat 5500 x 2300 automatiikalla, hyvin toimii!


Elokuussa tulivat 2 Byggare - niminen firma tasoittamaan sisäpinnat ja tällä hetkellä melkein kaikki pinnat ovat saaneet viimeisen maalikerroksen päällensä. Seuraavaksi on märkätilojen vesieristykset. Maalämpö on sähkömiehen kytkentöjä vaille, nyt on väliaikainen sähkövesivaraaja vielä käytössä. Hetki vielä menee ennenkuin lattiapintoja voidaan tehdä. Putkimies on ahertanut putkiensa kanssa ja viisi vaille valmista, kalusteiden asennusta odotellessa. Ilmastointi asennettu ja eristety, sähkömiehen viimeistä silausta vailla.

Pojan huone, katto ja seinät valmiina.

Fenestran ovi, mahtui niukin naukin, ei ollut saatavilla kivitalomitoituksella.
(Kaikki ikkunat myös Fenestralta, ei ongelmia minkään kanssa) 

Tytön huone, myös seinät ja katot valmiina. Kuulemma on tulossa yksi seinä mieluisalla tapetilla. Palataan siihen myöhemmin.

Ylimmän kerroksen aulatila, tänne haaveilen ihka omaa lukunurkkaa, mutta palataan tähänkin.

Aulatilasta on yhteys keskikerroksen olohuoneeseen. Takka on saanut valkoisen pinnan toistaiseksi, suunnitteilla punainen raita syvennykseen.

Italialainen graniittikivi, 400x400x10, nämä kun saataisiin jaettu vielä joka kerrokseen, aika painavat paketit. Tilattu Basic Stone kautta, jotka ovat talven aikana työstäneet isoimmista kivistä 10x10 märkätiloihin, sekä joka huoneeseen jalkalistat. Kaikki lattiat ovat siis samaa, paitsi autotalli ja tekninen tila betonilattia erikoispinnoitteella.

Lopuksi päivän parhaat ostokset olohuoneen valaistus, 4 kpl Caravaggiota, 2 kiiltävää mustaa ja 2 tummanharmaata mattana.Ei kommentteja: